Hållbar & hyllad

Pannlampan Terra Scout belönas med ISPO Award 2022 - Släpps i höst

Silva Terra är vårt bidrag till framtiden

Terra Scout är ett steg i Silvas resa mot en ljusare och mer hållbar framtid. Smartare innovationer tillsammans med det välkända och framgångsrika konceptet ”reuse, reduce, recycle” är Silvas kompassriktning för produktutveckling framåt.


Vinnare av ISPO Award 2022

Terra betyder ”moder jord” på latin och produkter från Silva med namnet Terra är mer hållbara och utvecklade för att ha mindre miljöpåverkan.

– Silva Terra är vårt löfte men också vårt bidrag till framtiden. Vi implementerar nu Terra som ett övergripande tänk i alla våra produktkategorier och i hela vår värdekedja. Vi har produkter inom hårdvara och elektronik, områden som länge legat efter inom hållbarhet. Vi är stolta över att kunna lansera en pannlampa med innovativa materialval som bidrar till minskade CO2-utsläpp, samtidigt som vi är ödmjuka inför resan vi har framför oss och vi tar det steg för steg, produkt för produkt. Vi har flera spännande lanseringar på gång och fler Terra-produkter kommer att ersätta befintligt sortiment redan till hösten, säger Madelene Jonsson Öhlin, Head of Sales & Marketing på Silva.

De första Silva Terra-produkterna som lanseras 2022 är pannlampserien Terra Scout och de vattentäta packpåsarna Terra Dry Bags. Det här är produkter som redan funnits i Silvas sortiment en tid men som nu vidareutvecklats med mer hållbara materialval och produktionssätt.

Terra Scout är tillverkade av återvunnen plast samt Revo-material som produceras av det svenska bolaget Trifilon. Revo-materialet består av återvunna polymerer blandade med växtfibrer från hampa och har upp till 90% lägre koldioxidutsläpp jämfört med vanlig plast. Revo-materialet har ej färgats i Terra Scout-serien vilket gör att varje pannlampa har ett unikt utseende.

Terra Scout är den perfekta pannlampan för vandringsäventyr med karta och kompass, för alla hundpromenader i kvällsmörkret eller för mysiga stunder i tältet när mörkret sänker sig.

Terra Scout lanseras i tre modeller och släpps till försäljning hösten 2022 med ett rekommenderat pris från 399 kr.

Upplev Silvas koncept Terra