Fördelar med Silvas ljus

Få ett bredare perspektiv med Silva Intelligent Light & Sliva Flow Light

Anpassat för ögat

Tekniken som ligger bakom vårt ljus på Silva är rätt så okomplicerat. Istället för att enbart fokusera på det tekniska så börjar vi med det mänskliga ögat för att skapa en ljusstråle som är anpassad till hur ögat fungerar i mörker.

Det ger dig ett optimalt ljus utifrån din aktivitet. Det är detta som vi kallar för Silva Intelligent Light och det finns i alla våra pannlampor.

Undvik tunnelseende

Alla Silvas pannlampor är designade för att ge dig ett bredare perspektiv sett ur flera aspekter. Optiken i pannlamporna är gjord för att undvika tunnelseende och skarpa kontraster genom en mjukare övergång mellan ljus och mörker.

Allt detta resulterar i mindre huvudrörelser och en tydlig bild av eventuella hinder både på kort och långt avstånd, vilket ger bättre balans och större trygghet och hjälper dig att maxa farten och prestera bättre.

Det rätta ljuset för dig

Vi tror att den bästa pannlampan för dig är den som ger dig bäst förutsättningar i mörkret, som passar din aktivitet och som har precis tillräcklig brinntid. Vilken pannlampa det är beror därför på just dina behov, aktivitet och önskemål.

Äkta Lumen

För att mäta lumen använder vi den mest pålitliga metod som finns idag: äkta lumen (True Lumen enligt ANSI/NEMA FL1 flaslight basic performance standard). Det uppmätta lumen-värdet mäts 30 sekunder efter att lampan knäppts på, detta för att säkerställa att lampan överensstämmer med de förväntningar du har på den i mörkret.

Se bortom lumen

Det finns ingen global mätskala för lumen. Lumen mäter kraft, men ger dig inte all information du behöver när du ska välja en pannlampa. Vi tycker att du också ska ta hänsyn till lampans vikt och storlek och även batteriets brinntid. Sist, men inte minst, så ska du också tänka på vilken typ av aktivitet du ska använda lampan till eftersom olika aktiviteter kräver olika mycket lumen.

Silva Intelligent Light

Silva Intelligent Light är en dubbel ljusstråle som finns i alla pannlampor från Silva. Den unika kombinationen av fokuserat avståndsljus som lyser långt och vidvinkelljus som lyser upp nära dig ger upphov till mindre huvudrörelser och en tydlig bild av eventuella hinder både på kort och långt avstånd, vilket ger bättre balans och större trygghet och hjälper dig att maxa farten och prestera bättre.

Silva Flow Light

Vår smarta ljusteknik Silva Flow Light finns i alla multilampor. Den optimerar ljuset ännu ett steg och anpassar ljusbilden till din aktivitet. Genom att vinkla ljuset neråt får du en bredare ljusbild som är anpassad för långsammare aktiviteter. När du istället vinklar pannlampan framåt/uppåt når ljuset längre och ger dig en perfekt ljusbild för aktiviteter i högt tempo.

Tips!

Fäst pannlampan i din TPU Dry Bag för att skapa ett mysigt ljus när du tältar.

Tre LED-färger som
bevarar ditt mörkerseende

Förutom det vita ljuset så har vissa pannlampsmodeller (däribland Explore och Scout) även ett rött ljus som bevarar ditt mörkerseende samt ett tredje orange ljus. Det gör att du kan se konturer på kartan med bibehållet mörkerseende vilket är viktigt när du t.ex. nattseglar eller orienterar i mörker.

Rött ljus

Det röda ljuset är optimalt för att bevara ditt mörkerseende.

Orange ljus

Använd det orange ljuset för att läsa kartan i mörker, det minskar reflektionerna.

Vitt ljus

Det vita standardljuset ger ett klart ljus med starka kontraster.

Fast eller flexibelt ljus

Ett fast och stadigt ljus är perfekt för aktiviteter som löpning och vandring men om du vill ha en pannlampa för många olika aktiviteter ska du välja en av våra modeller med flexibelt ljus (Silva Flow Light) som anpassar ljusbilden efter din aktivitet.

Regn eller snö

Flytta pannlampan från huvudet och fäst den i höjd med din bröstkorg. Denna placering är skönare för ögat och ger dig ett bättre mörkerseende i regn och snö.

Hitta din pannlampa

När du är ute i mörkret vill vi att din pannlampa ska kännas som en naturlig del av dig själv.

Läs mer

Vår pannlamps­filosofi

Vi har funnits sedan 1930-talet och med all erfarenhet har vi lärt oss mycket om pannlampor. Så här tänker vi när vi designar våra pannlampor.

Våra olika modeller

När du är ute i mörkret vill vi att just din pannlampa ska kännas som en naturlig del av dig själv. Här är en översikt över våra olika pannlampor.

Fördelar med Silvas ljus

Optiken i alla våra pannlampor har Silva Intelligent Light vilket optimerar ljusbilden, samtliga multilampor har även flexibiliteten med Silva Flow Light.