Vår pannlampsfilosofi

Designad för rörelse – när teknik möter användarvänlighet

Ett annorlunda tänk

Vår filosofi är annorlunda än andras. Istället för att enbart fokusera på teknologi så vill vi gärna förstå användarens beteende. Vi tycker att det är viktigt att förstå hur den mänskliga kroppen rör sig, hur den ser, hur den andas, reagerar – ja till och med svettas. Den kunskapen, tillsammans med den främsta teknologin, utgör grunden till den perfekta pannlampan.

En del av dig

Alla våra produkter är framtagna för att bli som en del av din kropp i mörker och för att du ska kunna göra allt det du vill även när solen gått ner och oavsett väder, terräng eller temperatur.

Anledningen till detta är enkel. När du vistas ute i mörker så ska din pannlampa följa dina rörelser och förhöja dina sinnen. Det ger dig en känsla av frihet och det hjälper dig att reagera snabbare.

Vårt mål är att skapa pannlampor som känns som en naturlig del av kroppen, som är välbalanserad och som känns bekväm när du använder den. Våra pannlampor tål både vatten, väder och svett.

I flera decennier har vi arbetat för att ta fram utrustning för aktiva människor; riktiga entusiaster som kräver den allra bästa utrustningen. Vi har ett bredd utbud av pannlampor för alla dina aktiviteter och preferenser.

8 viktiga principer

Våra pannlampor är designade för att vara så lätta och smidiga som möjligt. Vi strävar alltid efter att hitta den perfekta balansen mellan vikt, hållbarhet, komfort och lumen (ljusstyrka) för varje enskild aktivitet.

För att kunna ta fram pannlampor av hög kvalitet tar vi fler aspekter än bara lumen i beaktning. Åtta stycken för att vara precis.

1. Bekvämlighet

Vi vill att våra pannlampor ska vara bekväma och därför är pannbandet viktigt. Pannbandet ska sitta bra utan att upplevas för tight. Våra pannlampor har silikon på insidan så att det sitter bra på huvudet samt en batterihållare som är fäst på en platta på bakhuvudet som säkerställer bra stabilitet.

2. Ljus

Vi gör pannlampor som har flera ljuslägen utvecklade utifrån hur det mänskliga ögat beter sig i mörker. Det bästa ljuset är inte alltid det mesta ljuset. Ibland behöver du mer ljus nära dina fötter. I andra situationer så är ett fokuserat avståndsljus mer användbart. På flera av våra lampor kan du välja rött, gult eller vitt ljus så att du kan optimera ditt mörkerseende.

3. Temperatur

Utomhustemperaturen är en avgörande faktor för batteriets brinntid. Ju kallare det är desto mindre är batteriets kapacitet. Våra pannlampor har SILVA Connection System vilket innebär att du enkelt kan byta batteri, och våra multilampor kommer med en förlängningssladd så att du kan förvara batteriet nära kroppen.

4. Brinntid

Desto mer ljus (lumen) du vill ha, desto mer kraftfullt batteri behöver du ta med dig. Om du vill använda din pannlampa till kortare löprundor räcker det med ett ganska litet batteri. Men om du ska vara ute länge är det bättre att välja en pannlampa som du kan byta batterier på.

5. Fokus

Det har gjorts studier som visar att ett bredare synfält upplevs mer trivsamt för ögat. Det har vi tagit fasta på och därför är optiken i våra pannlampor designad för att undvika tunnelseende och skarpa kontraster. Ljuset är också särskilt utvecklat för att ha en mjuk övergång till mörker.

6. Terräng

Även din tänkta terräng avgör vilken pannlampa som är bäst för dig. Om du mestadels rör dig på asfalt och på enklare stigar så behöver du mindre ljus (lägre lumen) än om du ska ut i teknisk terräng. Ju mer krävande terräng desto mer ljus (högre lumen) vill du ha för att kunna se eventuella hinder framför dina fötter.

7. Hastighet

Olika aktiviteter innebär olika hastighet och kräver olika typer av ljus och ljusbild. När du springer vill du ha vidvinkelljus nära dina fötter. När du cyklar vill du ha ett avståndsljus för att se vad som finns längre fram på stigen.

8. Aktivitet

Vissa av våra pannlampor är gjorda för flera aktiviteter, vi kallar dem för multilampor. Du kan enkelt flytta dessa lampor mellan ditt pannband, din hjälm eller cykelstyre och på så sätt använda dem till många olika sporter och behov.

SÄKERHET FRAMFÖR ALLT

Pannlampan är viktig för din säkerhet och det finns inget utrymme för kompromisser. Alla våra pannlampor med tillhörande batterier måste bevisa sig själva i sin pålitlighet och hållbarhet trots hårt skandinaviskt väder.

BATTERIINDIKATOR

Batteriindikatorn visar helt enkelt hur mycket batteri du har kvar. Finns i flera varianter med olika antal steg på indikatorn – ju större och kraftfullare batteri desto fler steg finns det på batteriindikatorn.

BATTERIVARNING & RESERVLÄGE

När batteriet börjar blinka och själv väljer att gå in i reservläge blir du uppmärksammad på att du har 15% batteritid kvar. Funktionen säkerställer ljus i ytterligare en timme innan batteriet är slut.

IPX-KLASSIFICERING

Likt pannlamporna är våra batterier damm- och vattentäta. IPX5 innebär att batteriet tål kraftigt regn och hårt väder medan IPX7 innebär att batteriet kan vara i 1 meters djupt vatten i upp till 30 minuter.

En perfekt balans

Teknik och mänsklig komplexitet

På Silva är vårt fokus att förstå dig som användare. Genom att studera den mänskliga kroppen lär vi oss hur vi kan optimera våra pannlampor för olika aktiviteter så att vi kan erbjuda dig högteknologiska produkter.

Vår pannlamps­filosofi

Vi har funnits sedan 1930-talet och med all erfarenhet har vi lärt oss mycket om pannlampor. Så här tänker vi när vi designar våra pannlampor.

Våra olika modeller

När du är ute i mörkret vill vi att just din pannlampa ska kännas som en naturlig del av dig själv. Här är en översikt över våra olika pannlampor.

Fördelar med Silvas ljus

Optiken i alla våra pannlampor har Silva Intelligent Light vilket optimerar ljusbilden, samtliga multilampor har även flexibiliteten med Silva Flow Light.