Emelie Forsberg

Flerfaldig världsmästare i skyrunning

För Emelie började löpningen som en hobby men hon har tagit sig till toppen både på berg och på podium. Hon vann guld i Trofeo, Kina, 2016 och VM-guld i skidalpinism 2016 och VM-silver 2017. Med sina prestationer och uppskattade personlighet är hon en förebild för många inom skyrunning och skidalpinism, såväl motionärer som professionella atleter.

Emelie har varit del av Silvafamiljen sedan 2017.

Meriter
Världsmästare i UltraSky Marathon
Flerfaldig VM-medaljör i skidalpinism
Medgrundare av Moonvalley

Emelie Forsberg

SKYRUNNING & SKIDALPINISM

Vilken typ av träning gillar du bäst?
Hmm, det finns så många! Jag älskar långa träningspass i bergen men uppskattar också korta och tuffa intervallpass. Tjusningen ligger i kontrasterna.

Hur tränar du under den mörka årstiden?
Jag gillar att träna i mörkret. Det är bara mörkt några månader per år och det är en särskild känsla att sätta på mig pannlampan och ge mig ut. Ibland upplever jag motstånd men jag känner mig alltid så nöjd efteråt. Med pannlampa går det alltid att träna.

Vad ska man tänka på om man vill börja med någon av de sporter du utövar?
Skyrunning är det mest belönande aktivitet jag vet, och tack vare fjällstugorna Sverige så är det enkelt att springa mellan dem – packa med ombyte och börja! Om du vill testa skidalpinism så rekommenderar jag att prova på med någon som är lite mer erfaren, det finns risker som du bör ha koll på som laviner och oregelbundna snölager.

Hur hittar du styrkan att fortsätta trots att kroppen skriker nej?
Om jag vet att det är något jag verkligen vill så gör jag det bara. Efter ett tag så blir det naturligt att fortsätta. Jag blev utmattad för ett tag sedan och var så trött att jag tappade allt. Vägen tillbaka var lång men jag visste att jag skulle greja det och nu är jag tillbaka, starkare än någonsin.

Vilken är din favoritprodukt från Silva?
Jag älskar det fantastiska ljuset i Trail Speed-serien. Den är magisk att springa med när det är mörkt ute.

det finns alltid mer att upptäcka

Mimmi Kotka

ULTRA-TRAIL & SKYRUNNING

Ida Nilsson

TRAIL RUNNING

Gustav Bergman

ORIENTERING