Tove Alexandersson

VÄRLDSMÄSTARE I FYRA OLIKA SPORTER

Tove Alexandersson är en enastående idrottare som rankas som nummer ett i fyra olika sporter: orientering, skidorientering, skyrunning och skidalpinism. Hon har vunnit oräkneliga VM-guld och är räknas som en av våra mest historiska orienterare.

Tove har varit en del av Silvafamiljen sedan 2014 och var en viktig del av vår produktutveckling när vi tog fram kompasserien Arc Jet.

Meriter
15 VM-guld i orientering
10 VM-guld i skidorientering
1 VM-guld i skyrunning
1 VM-guld i skidalpinism

tove Alexandersson

ORIENTERING & SKIDORIENTERING

Varför började du med orientering?
Jag är uppvuxen med orientering i familjen så det var naturligt för mig att också börja orientera. En anledning till varför jag älskar orientering är att det är så varierande; nya banor och olika typer av terräng. Jag vet aldrig vad som väntar. Jag tycker om att vara ute i naturen och orientering är utmanande både fysiskt och mentalt.

Din bästa destination i världen?
Nya Zeeland. Det är ett otroligt land att äventyra i! Jag har mycket kvar att upptäcka på Nya Zeeland så jag vill gärna åka tillbaka och uppleva mer.


Tove om ARC JET

När använder du Arc Jet?
Arc Jet använder jag vid all orienteringsträning och tävling.

Vad tycker du om Arc Jet?
Arc Jet har en väldigt snabb men samtidigt stabil nål och en slimmad design som gör den perfekt för att kunna orientera i hög fart.

Vem skulle du rekommendera Arc Jet till?
Arc Jet är en grym kompass för att kunna orientera snabbt och säkert i skogen. 

Tove om Spectra O

När använder du Spectra O?
Spectra O använder jag när jag när det är mörkt ute men jag vill ha så mycket ljus som möjligt. Framförallt vid nattorientering där det ställs väldigt höga krav på pannlampan för att kunna prestera på topp! Den är även perfekt för skidalpinism, MTB och andra aktiviteter när jag vill kunna hålla hög fart även i mörkret.

Vad tycker du om Spectra O?
Spectra O har en otrolig ljusbild men är fortfarande förhållandevis lätt. Den ger en bra ljusbild precis där det behövs som mest.

Vem skulle du rekommendera Spectra O till?
Jag rekommenderar Spectra O till dom som vill kunna hålla samma fart och kvalité på utomhusaktiviteter under mörkrets timmar som man kan göra i dagsljus.

Hur mycket tränar du?
Ungefär 600-650 timmar per år eller 9-12 pass per vecka. Jag brukar ge mig själv en vilodag per vecka när jag släpper allt som har med träning att göra. Då kan jag slappa eller så tillbringar jag dessa dagar med att resa till tävlingar eftersom jag ofta tävlar på helgerna. Jag har fört träningsdagbok sedan jag var 15 år och där har jag dokumenterat varje träningspass i minutrar, pulszoner, distans och om jag tränade intervaller eller kanske löpning eller cykling eller så. Det ska vara kul att träna och jag vill ge mig själv rätt förutsättningar att kunna prestera på tävling.

Vilket är ditt bästa tävlingsminne?
VM på hemmaplan i Strömstad. Terrängen var fantastisk och jag presterade bra. Jag var verkligen nervös inför tävlingen men jag såg också fram emot den.

det finns alltid mer att upptäcka

Philipp Ausserhofer

ULTRALÖPNING

Mimmi Kotka

ULTRA-TRAIL & SKYRUNNING

Ida Nilsson

TRAIL RUNNING