Tove Alexandersson

VÄRLDSMÄSTARE I FYRA OLIKA SPORTER

Tove Alexandersson är en enastående idrottare som rankas som nummer ett i fyra olika sporter: orientering, skidorientering, skyrunning och skidalpinism. Hon har vunnit oräkneliga VM-guld och är räknas som en av våra mest historiska orienterare.

Tove har varit en del av Silvafamiljen sedan 2014 och var en viktig del av vår produktutveckling när vi tog fram kompasserien Arc Jet.

Meriter
15 VM-guld i orientering
10 VM-guld i skidorientering
1 VM-guld i skyrunning
1 VM-guld i skidalpinism

tove Alexandersson

ORIENTERING & SKIDORIENTERING

Din bästa destination i världen?
Nya Zeeland. Det är ett otroligt land att äventyra i! Jag har mycket kvar att upptäcka på Nya Zeeland så jag vill gärna åka tillbaka och uppleva mer.

Hur mycket tränar du?
Ungefär 600-650 timmar per år eller 9-12 pass per vecka. Jag brukar ge mig själv en vilodag per vecka när jag släpper allt som har med träning att göra. Då kan jag slappa eller så tillbringar jag dessa dagar med att resa till tävlingar eftersom jag ofta tävlar på helgerna. Jag har fört träningsdagbok sedan jag var 15 år och där har jag dokumenterat varje träningspass i minutrar, pulszoner, distans och om jag tränade intervaller eller kanske löpning eller cykling eller så. Det ska vara kul att träna och jag vill ge mig själv rätt förutsättningar att kunna prestera på tävling.

Varför började du med orientering?
Jag är uppvuxen med orientering i familjen så det var naturligt för mig att också börja orientera. En anledning till varför jag älskar orientering är att det är så varierande; nya banor och olika typer av terräng. Jag vet aldrig vad som väntar. Jag tycker om att vara ute i naturen och orientering är utmanande både fysiskt och mentalt.

Vilket är ditt bästa tävlingsminne?
VM på hemmaplan i Strömstad. Terrängen var fantastisk och jag presterade bra. Jag var verkligen nervös inför tävlingen men jag såg också fram emot den.

Vilken är din bästa SILVA-produkt?
Arc Jet-kompassen. Och så har jag alltid med mig en R-Pet Dry Bag, den är liten vattentät och enkel att ta med överallt.

det finns alltid mer att upptäcka

Gustav Bergman

ORIENTERING

Hedvig Wessel

FREERIDE SKIING

Tove Alexandersson

ORIENTERING & SKIDORIENTERING