Gustav Bergman

Orientering

Hvorfor valgte du SILVA som partner?
SILVA har alltid vært min foretrukne produsent av kompass for orientering, og med SILVA som partner til det svenske orienteringsforbundet og det svenske landslaget, har jeg hatt nær kontakt med både produktene og menneskene i SILVA gjennom årene. Dette har gjort samarbeidet med SILVA til et naturlig valg for meg! Jeg er veldig spent på å være en del av SILVA-familien!

Har du noen spesifikke råd når det kommer til trening i mørket?
Finn din komfortsone! I Jeg slet lenge med å kose meg med å løpe i mørket, men etter å ha satt grensene mine og blitt vant til det, finner jeg nå en slags ro i å løpe alene i skogen med kun hodelykten som selskap.

Hvordan trener du utenfor konkurransesesong?
Lavsesongen for konkurranser betyr sesong for trening, så på denne tiden av året er det veldig mye trening som gjelder for meg. Naturligvis mest løping, både på veier og i terreng.

Gustav OM SPIKE JET

När använder du Spike Jet?
Spike Jet använder jag till allt vad gäller orientering: träning, tävling, på dagen, på natten - allt från noggrann orienteringsträning till långturer med skidor på fjället.

Vad tycker du om Spike Jet?
Spike Jet är riktigt skön kompass som ligger fint i handen tycker jag. Jag tänker aldrig på att jag har den när jag springer, utan den bara finns där, alltid med och redo att användas!

Vem skulle du rekommendera Spike Jet till?
Spike Jet är grym om du vill ha en linjalkompass som ändå är liten och smidig - perfekt för tävlingsorientering!

Gustav OM SPECTRA O

När använder du Spectra O?
Spectra O är min go-to lampa när det kommer till nattorientering, speciellt när det kommer till tävling. På träning vill jag ibland utmana mig och använda en svagare lampa - Spectra lyser upp skogen för bra för att det ska bli svårorienterat!

Vad tycker du om Spectra O?
Spectra O har allt jag vill ha i en pannlampa - grymt ljus, och skön sele och huvudställning!

Vem skulle du rekommendera Spectra O till?
Spectra O är till för dig som vill ha det ljust när det är mörkt - så enkelt är det. 

Hur tränar du när det inte är säsong?
Säsongen utan tävlingar innebär att det är säsong för att träna, så den här delen av säsongen innebär en stor träningsbelastning för mig! Det blir mest löpning förstås, både på vägar och off trail. En bra mix med både träningsansträngning och löpunderlag (och dagsljus...)

Vilket är ditt bästa ögonblick från laget under föregående året som du tar med dig till det nya året?
Att bara välja ett ögonblick är omöjligt! När jag tänker tillbaka på 2021 försöker jag njuta av varje ögonblick och vara tacksam för att jag har möjligheten att vara en professionell idrottare och göra det jag älskar varje dag!

det finnes alltid mer å oppleve

Mimmi Kotka

ULTRA-TRAIL & SKYRUNNING

Ida Nilsson

TRAIL RUNNING

Gustav Bergman

ORIENTERING