Tove Alexandersson

VM-Gullmedaljør i flere idretter

Orientering, sky running og skiorientering. Tove vinner alt! Hun har vunnet verdenscupen i orientering og et flerfoldig antall VM- gull i samme sport – på samme år. Likeså har hun vunnet verdenscupen i skiorientering og VM-gull i Sky Running.

Tove er enestående og er en viktig del av utviklingen av våre kompasser Arc Jet og Spike Jet.

Meriter
15 VM-gull i orientering
10 VM-gull i skiorientering
1 VM-guld i skyrunning
1 VM-guld i ski -alpinisme

Tove Alexandersson
Orientering & Skiorientering

Din favorittdestinasjon i verden?
New Zealand. Det er et utrolig land å reise i! Jeg har mye igjen å oppdage i New Sealand, så jeg vil gjerne dra tilbake og oppleve mer.

Hvor mye trener du?
Jeg trener mellom 600-650 timer per år, eller 9-12 økter per uke. Jeg pleier å gi meg selv en hviledag der jeg slipper alt som har med trening å gjøre. På disse dagene slapper jeg enten av, eller så bruker jeg disse dagene som reisedager til konkurranser i og med at jeg ofte konkurrerer i helgene. Jeg har ført treningsdagbok siden jeg var 15 år, og der har jeg dokumentert hver treningsøkt i minutter, pulssoner, distanse og hva jeg trente. Det skal være morsomt å trene, og jeg vil gi meg de rette forutsetningene for å kunne prestere bra på trening.

Hvorfor begynte du med orientering?
Jeg er oppvokst med orientering i familien, så for meg var det nokså naturlig å begynne med det. En grunn til at jeg elsker orientering er fordi det er så variert. Det er nye løyper og ulike typer av terreng. Jeg vet aldri hva som venter. Jeg liker å være ute i naturen, og orientering er slitsomt både fysisk og mentalt.

Tove om ARC JET

När använder du Arc Jet?
Arc Jet använder jag vid all orienteringsträning och tävling.

Vad tycker du om Arc Jet?
Arc Jet har en väldigt snabb men samtidigt stabil nål och en slimmad design som gör den perfekt för att kunna orientera i hög fart.

Vem skulle du rekommendera Arc Jet till?
Arc Jet är en grym kompass för att kunna orientera snabbt och säkert i skogen. 

Tove om Spectra O

När använder du Spectra O?
Spectra O använder jag när jag när det är mörkt ute men jag vill ha så mycket ljus som möjligt. Framförallt vid nattorientering där det ställs väldigt höga krav på pannlampan för att kunna prestera på topp! Den är även perfekt för skidalpinism, MTB och andra aktiviteter när jag vill kunna hålla hög fart även i mörkret.

Vad tycker du om Spectra O?
Spectra O har en otrolig ljusbild men är fortfarande förhållandevis lätt. Den ger en bra ljusbild precis där det behövs som mest.

Vem skulle du rekommendera Spectra O till?
Jag rekommenderar Spectra O till dom som vill kunna hålla samma fart och kvalité på utomhusaktiviteter under mörkrets timmar som man kan göra i dagsljus.

Hur mycket tränar du?
Ungefär 600-650 timmar per år eller 9-12 pass per vecka. Jag brukar ge mig själv en vilodag per vecka när jag släpper allt som har med träning att göra. Då kan jag slappa eller så tillbringar jag dessa dagar med att resa till tävlingar eftersom jag ofta tävlar på helgerna. Jag har fört träningsdagbok sedan jag var 15 år och där har jag dokumenterat varje träningspass i minutrar, pulszoner, distans och om jag tränade intervaller eller kanske löpning eller cykling eller så. Det ska vara kul att träna och jag vill ge mig själv rätt förutsättningar att kunna prestera på tävling.

Vilket är ditt bästa tävlingsminne?
VM på hemmaplan i Strömstad. Terrängen var fantastisk och jag presterade bra. Jag var verkligen nervös inför tävlingen men jag såg också fram emot den.

Det finnes alltid mer å oppleve

Mimmi Kotka

ULTRA-TRAIL & SKYRUNNING

Ida Nilsson

TRAIL RUNNING

Gustav Bergman

ORIENTERING