Offisiell leverandør

Det svensk langrennslaget

Et lag fylt med stjerner

Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt som leverandør av hodelykter til det Svenske langrennslandslaget. Våre hodelykter hjelper hele laget for å optimalisere og forlenge treningsøktene. Med løpere som Charlotte Kalla, Linn Svahn, Frida Karlsson, Jonna Sundling, Ebba Andersson, Calle Halfvarsson, Jens Burman og Johan Häggström, så er dette et av verdens mest imponerende landslag.

Det svenske langrennslandslaget har vært en del av Silva-familien siden 2020. Det svenske langrennslandslaget har brukt hodelykter fra Silva siden 2013. Gjennom å bruke hodelykt kan de forlenge og forbedre sine treningsturer.

Anders Södergren

sponsorcoach och f.d. landslagsåkare

Varför valde ni Silva som leverantör tillsvenska längdlandslaget?
Silva och svensk längdskidåkning har långa traditioner tillsammans. I slutändan är det detaljersom avgör hur medaljerna ska fördelas. Silva står för kvalitet och det är nått de målinriktade skidåkarna uppskattar. 

Hur används produkterna av åkare ochcoacher? 
Från sensommaren när de mörka kvällarna och tidiga morgnarna kommer är pannlampan en kär vän hos bådeaktiva och ledare. Pannlamporna används till all typ av träning och anpassas med olika tillbehör för ändamålet. För vallateamet är den ovärderlig då dom ärute tidigt i ottan och förbereder skidorna för åkarna. 

Hur tränar atleterna under den mörkaårstiden? Under barmarksperioden tränar åkarna klart mest rullskidor och löpning, men cykel, paddling och styrketräning styrketräning och annan typ av uthållighetsträning är vanligainslag i vardagen. 

Hur tränar laget under tävlingssäsongen? 
Under tävlingssäsongenär det såklart mest fokus att vara i form till helgens tävlingar. Två dagar iveckan går i stort sett till resande. Oftast måndagar och torsdagar. Tisdagarett lugnare distanspass på förmiddagen och ett styrkepass eller ytterligare ettdistanspass på eftermiddagen. Onsdag fartpass på förmiddagen och eventuellt ettstyrkepass på eftermiddagen. Fredag dagen innan tävling går mest åt till attprovåka banan och testa skidor. Oftst lite tävlingsförberedande fartdrag på utvalda ställen på banan. Sen är det full gas som gäller på tävlingsdagarna. 

Vad är ditt bästa tips för mörkerträning? 
Självklart ska du se till att du laddat batteriet tillräckligt och välja batteristorlek efter behov. Ska du ut på en kortare tur är det onödigt att släpa på ett stort tungt batteri,utan kanske räcker med ett litet som du kan ha på huvudställningen. Ha gärnatvå batterier. Ett större och ett lite mindre så kan du alltid ha med i reservifall passet blir längre än väntat. 

Vilken skillnad gör produkterna från Silva för det svenska längdlandslaget? 
Tack vare pannlampornabegränsas inte åkarna att träna I bara dagsljus eller på elljusslingor, utankan välja de banor de vill. De kan då välja de bästa förhållandena oavsett tidpå dygnet. Att åka med pannlampa i mörker är också en speciell och härligkänsla som alla borde uppleva. Fartkänslan när du glider fram i mörkret insvepti bara pannlampans sken.

Foto: Bildbyrån

Det finnes alltid mer å oppleve

Mimmi Kotka

ULTRA-TRAIL & SKYRUNNING

Ida Nilsson

TRAIL RUNNING

Gustav Bergman

ORIENTERING