Stark och stabil

Mil efter mil

Minska eller öka din intensitet

Att vandra eller gå med stavar handlar om energi, fast på olika sätt. Spara energi och avlasta din kropp med Silvas vandringsstavar när du äventyrar i skog och fjäll. Eller få ut mer av dina dagliga promenader genom att involvera fler muskler och förbruka mer energi när du använder Silvas gångstavar.

Vandring eller gång

Stavarna för vandring och stavarna för gång har olika egenskaper och detaljer, precis på samma sätt som att de två aktiviteterna skiljer sig från varandra. Vandringsstavarna kan skjutas ihop till tre delar och fästas på din ryggsäck när du inte använder dem. Gångstavarna har en handske istället för handledsrem så att du får ett skönt grepp även när du använder staven i full rörelse under en rask promenad.

Vandringsstavar

Ta med stavarna på nästa vandring. Minska belastningen på leder och ligament, få bättre hållning och ökad balans när underlaget är stenigt eller stigen brant.

Gångstavar

Få ut mer av dina promenader. När du använder gångstavar involverar du fler muskelgrupper i kroppen och ökar din förbränning.

Tillbehör

Säkerställ att dina stavar kan fortsätta mil efter mil genom att ersätta utnötta eller borttappade delar. Vi har alla extra tillbehör du behöver.

När bara det bästa är bra nog

Vandringsstavar i kolfiber

Silvas vandringsstavar i kolfiber är gjorda för rörelse, precis som du. Ta med dessa lättviktsstavar i kolfiber på din nästa vandringstur i fjällen eller skogen. Att använda stavar är ett effektivt sätt att stödja kroppen på när du vandrar, vilket gör att du sparar energi och minskar belastning på leder och muskler.

Justera längden
Du kan justera längden på stavarna upp till 140 cm med det enkla låset i aluminium. Stavarna går att skjutas ihop i tre delar så att du kan ha dem i, eller fästa utanpå ryggsäcken när de inte används.

Bekväma handtag i kork
De bekväma handtagen i kork håller en behaglig temperatur oavsett om det är kallt eller varmt ute. Utöver korkhandtagen har stavarna förlängda handtag i skumgummi som gör att de är sköna att greppa även om du snabbt byter grepp för att få kortare stavar, eller när du vandrar i brant, ojämn terräng. Handledsremmen är mjuk och enkel att justera så att stavarna inte skaver när du vandrar under lång tid.

Anpassad för alla väder oavsett terräng
Vandrar du även när det är lerigt eller till och med snöigt ute? Dessa vandringsstavar inkluderar avtagbara trugor, gummifötter och utbytbara stavspetsar. Spetsarna i tungsten är konkava så att de ger dig bättre grepp på stigar och i terräng. Trugor, spetsar och gummifötter går också att köpa separat så ta med dina vandringsstavar på äventyr oavsett säsong utan risk för att de slits ut.

Gångstavar i tålig aluminium

Gör dina promenader ännu mer effektiva med dessa gåstavar från Silva. Stavarna som är gjorda i högkvalitativt aluminium är hållbara över tid och ger dig bra stöd när du motionerar. De bekväma handtagen i kork håller en behaglig temperatur oavsett om det är kallt eller varmt väder och ger en skön känsla under längre promenader. Handledsremmarna som är utformade likt en handske är enkla att justera och säkerställer att stavarna känns stadiga i handen även vid full armrörelse under raska promenader.

Material i hög kvalitet
7075 aluminium är ett högkvalitativt material som uppskattas av motionärer som promenerar som en daglig rutin. Stavarna är bekväma och motståndskraftiga oavsett hur mycket du utmanar din puls. Stavarnas längd kan justeras mellan 105-140 cm. 

Använd stavarna hela året
Utmana vädret oavsett säsong med dessa gåstavar. Denna modell inkluderar avtagbara trugor och gummifötter som är specifikt utformade för stavarnas kontakt med asfalten och det naturliga rörelsemönstret. Stavspetsarna i tungsten är konkava för bra grepp i enklare terräng och dessutom är de utbytbara så att du kan fortsätta promenera mil efter mil. Trugor, spetsar och gummifötter går också att köpa separat till alla våra stavar.

Stav-guiden

Mer om stavar

Bli inspirerad till ditt nästa äventyr och lär dig mer om vandringsstavar och gångstavar i vår guide.

Läs mer