Välj rätt pannlampa
för dina aktiviteter

PANNLAMPOR FÖR VARJE AKTIVITET

Kanske är du helt hooked på nattlöpning eller så är du den som cyklar ena dagen, paddlar den andra och campar den tredje? Oavsett så har vi den perfekta pannlampan för dina behov.

Frihet med multifästen

Silvas multilampor är gjorda för flexibel användning och oavsett modell så kan du fästa dem på olika sätt. Du kan till exempel enkelt flytta lampan från pannbandet och istället fästa den på cykelstyret, hjälmen eller din löparväst.

Tack vare förlängningssladden så kan du ha batteriet på cykelramen eller i din ficka. När det är kallt ute så förlänger du batteritiden om du förvarar det på ett varmt ställe.

den bästa pannlampan för din aktivitet

Många av våra pannlampor kan användas med olika stora batterier, det ger mer flexibilitet till användningen av samma lampa. Om du både springer och cyklar i din vardag så kan du med fördel använda samma pannlampa, men växla batterier och accessoarer beroende på sport. Här ger Silvas produktchef Mattias Jacobsson och vår community av atleter sina favoritkonfiguationer, perfekta avvägningar mellan vikt, ljus och brinntid för olika aktiviteter.

löpning

När du springer vill du ha en lätt och nätt lampa. Att springa innebär en hel del huvudrörelser och eftersom batteriet ofta sitter på bakhuvudet så vill du ha så lite som möjligt som stör och tynger dig. Löppass är ofta relativt korta, vilket innebär att du inte behöver ett särskilt stort batteri. Ska du springa längre pass så kan du välja ett lite större batteri men ha det nära kroppen istället.

Silva tipsar:
"Free 1200 XS - det här är en lätt pannlampa med mycket bra ljus och brinntid, lagom för ett löppass på stig. Cross Trail 7R med sina 600 lumen är ett riktigt bra val för dig som springer i både skog- och stadsmiljö."

Ultralöparen Mimmi Kotka tipsar:
"Trail Runner Free 2 (550 lumen) är en grym pannlampa. Ta med flera batterier om du ska springa ambitiösa långpass eller prova på ultralöpning"

CYKEL

När du cyklar har du inget batteri på huvudet. Cykling är inte heller lika stötigt så du kan förvara batteriet på kroppen och med fördel välja ett större batteri än vid löpning eftersom du ofta är ute längre.

Silva tipsar:
"På cykeln kan du ha en stark lampa på styret, tex. Free 3000 och eventuellt en svagare lampa på huvudet, tex. Free 2000. Andra vill ha starkt ljus på huvudet för att ha ljuset dit man tittar. Fäst ett 72 Wh eller 36 Wh batteri på ramen eller nära kroppen när det är lite kyligare. Köp till ett mindre batteri för korta löppass i teknisk terräng med mycket ljus"

Ibis Cycles Race Team tipsar:
"Free 3000 L med ett cykelfäste för batteriet monterad på styret. Den ger riktigt mycket ljus och brinntid som räcker för ett långt cykelpass."

vandring och camping

Låt pannlampan bli din vandrings- och vardagskompis som gör dig sällskap på utflykterna, hundpromenaden, som nödlampa i bilen eller kanske ditt viktigaste redskap att ha nära vid tältplatsen.

Silva tipsar:
"För camping, jobb i mörka utrymmen, hämta ved etc. tipsar vi om Explore på 400 lumen. Den är liten, tålig och med mycket bra ljusbild. Dessutom är den uppladdningsbar."

Ultralöparen Emelie Forsberg tipsar:
"Jag är så glad över nya Terra Scout (300-350 lumen) och de smarta och hållbara materialvalen. Jag kommer använda Terra Scout för enklare stig, när jag går promenader med min hund och när jag stökar i trädgården om kvällarna."

Kajak, Fiske och Vattensport

När du paddlar, seglar eller fiskar är det viktigt med en pålitlig kompanjon i vått och torrt. Vi har tagit fram pannlampor som är enkla att använda, har generös brinntid och är lätta att ta med sig.

Silva tipsar:
"Explore-pannlamporna (400 lumen) är lika populära att använda på land som på vatten. Vilket gör den perfekt för kajak, segling, SUP och flugfiske men även att utforska stigarna när du stigit i land."

Seglaren Erik Anderaa tipsar:
"Explore 4RC (400 lumen) är en tålig och helt vattentät pannlampa som lämpar sig perfekt för mina solo-äventyr till havs. Den har olika ljuslägen för tex. bevarat mörkerseende och kartläsning. Extra plus för inbyggt SOS-blinkljus"

Orientering

När mörkret faller är det A och O med en pannlampa som förvandlar natt till dag och ger dig fler träningstimmar, mer dedikation, högre hastighet och mer adrenalin

Silva tipsar:
"Free 3000 är vår näst mest kraftfulla pannlampa, designad för nattorientering, skidåkning, mountainbike, topptur och andra aktiviteter med hög fart i teknisk terräng."

Orienteraren Tove Alexandersson tipsar:
"Det är riktigt kul att Silva släppt Spectra O med 10 000 lumen. Jag använder den för snabba träningspass och tävling på natten där man verkligen behöver det bästa ljuset."

Skidåkning och Snowboard

När det är kallt ute och du åker fort utför är det bra att förvara batteriet nära kroppen och ha med extra batteri. Går du på topptur så kan du med fördel ha lite lägre ljusstyrka på vägen upp och slå på ett kraftfullare läge på vägen ner.

Som längdskidåkare kan du ha lite större batterier på huvudet. När du åker skidor rör du dig på ett annat sätt än vid löpning så batteriet kommer inte att störa.

Silva tipsar:
"Free 1200 S med 1200 lumen - en lätt lampa på 1200 lumen, perfekt för längre träningspass i krävande terräng och väder. För topptur rekommenderar vi Free 3000 M - en kraftfull men samtidigt smidig pannlampa.

Friåkaren Hedvig Wessel tipsar:
"Spectra A är det givna valet för mig - en grymt stark lampa med 10 000 lumen som verkligen förvandlar natt till dag."

Svenska och norska skidlandslaget tipsar:
"Gör som svenska och norska skidlandslaget och använd Free 1200 S (1200 lumen). Ska du ut på en kortare tur så räcker det med ett litet batteri som du kan ha på huvudställningen. Ha gärna två batterier. Ett större och ett lite mindre att använda i reserv ifall passet blir längre än väntat." 

Motorsport

Vid adrenalinfyllda aktiviteter som skoter och enduro behövs en stark lampa som gillar fart lika mycket som du.

Silva tipsar:
"Spectra är den mest kraftfulla pannlampa som Silva någonsin lanserat med ljusstyrka på 10 000 lumen. Spectra har 8 starka LED-ljus och Silva Intelligent Light – en kombination av fokuserat avståndsljus och brett ljus nära dig. Lampan har 5 olika ljuslägen som sträcker sig från 80 till 10 000 lumen."

Vår pannlamps­filosofi

Vi har funnits sedan 1930-talet och med all erfarenhet har vi lärt oss mycket om pannlampor. Så här tänker vi när vi designar våra pannlampor.

Våra olika modeller

När du är ute i mörkret vill vi att just din pannlampa ska kännas som en naturlig del av dig själv. Här är en översikt över våra olika pannlampor.

Fördelar med Silvas ljus

Optiken i alla våra pannlampor har Silva Intelligent Light vilket optimerar ljusbilden, samtliga multilampor har även flexibiliteten med Silva Flow Light.