ULTRALÖPNING

Rosanna Buchauer

Årets traillöpare 2022

Rosanna @ro_xy_ro är en tysk ultralöpare som åkte hastighetsåkning på skridskor som barn. Hon upptäckte traillöpning när hon pluggade i Innsbruck. Rosanna vann Chiemgau Ultra Trail 2019 och Eiger Ultra Trail 2022, och slutade på en 5:e plats i UTMB CCC samt WMTRC in Thailand. Hon vann också utmärkelsen "Trail runner of the Year 2022" av Trail Magazine. 

Om Rosanna

Namn: Rosanna Buchauer
Född: 1990
Från: Tyskland
Instagram: @ro_xy_ro

Jobb:
Projektledare & professionell atlet

Rosanna Buchauer

ULTRALÖPNING

Varför valde du Silva som partner?
För mig är Silva ett företag som står för kvalite och stilren skandinavisk design. Jag har alltid sett upp till Silvas atleter och jag är stolt att vara en del av den familjen nu. Jag ser fram emot att springa snabbt med Silva-pannlamporna på tävling och tidig morgonträning.

Vilka är dina favoritprodukter från Silva?
Jag använder pannlampan Trail Runner Free 2 mycket för löpning. Speciellt tidiga morgonturer för att fånga soluppgången på bergstopparna. Jag har den också alltid med mig i ryggsäcken när jag går topptur på eftermiddagen. Eftersom den är lätt men ändå tillräckligt kraftfullt ljus så är den en självklar favorit i min packning.

Rosanna om silva FREE

Free 3000 M
Jag använder Free 3000 M för topptur, skidåkning, och mtb (speciellt nerför). Jag använder batteriet M för att jag ofta är ute 3-4 timmar och jag vill kunna lita på att lampan lyser både på vägen upp och ner.

Free 1200 S
Den här kombinationen (av lumen och ett lättare batteri) är perfekt för vanlig traillöpningsträning. Om jag tränar nerförslöpning på stig så använder jag Free 2000.

livet som professionell atlet

Vad är ditt stoltaste ögonblick som atlet? 
Det som gör mig stolt vid mållinjen är att veta att jag har överträffat mig själv. På världsmästerskapen i Thailand 2022 var det en tuff fight mellan 5:e, 6:e och 7:e plats. Min kropp skrek: sakta ner, 7:e plats är också bra. Men jag kämpade och pressade verkligen mina gränser och kunde säkra 5:e platsen tillslut. Jag var så stolt att jag inte hade gett upp. Den här typen av prestation är för mig bara möjligt under tävling. Det är det som är så häftigt med idrott, man växter med varje lopp.

Vad ger traillöpning dig?

När jag springer är jag som mest närvarande. Jag älskar långa träningspass när jag försvinner helt in i naturen och rytmen. Jag vet att jag har avsatt tid för detta i min kalender, och då kan jag bara släppa allt annat. Ofta känner jag att jag har obegränsat av energi och kraft. Löpning - ofta i min ensamhet - ute i naturen, fyller mig med lycka och gör mig väldigt tillfreds med mitt liv i stort.

Hur ser din träning ut en typisk vecka?  
En vanlig träningsvecka består av 15-25 timmar av träning. Det beror förstås väldigt mycket på säsong. Jag springer hela året med adderar variation med cykling på sommaren och skidalpinism och längdskidåkning på vintern. Jag försöker hålla mig till min veckoplan som består av en mix av högintensiv träning, långpass och lågintensiv träning. Om det sker något i mitt liv utanför träningen som adderar stress så försöker jag anpassa min träning för att hålla balansen.

det finns alltid mer att upptäcka

Mimmi Kotka

ULTRA-TRAIL & SKYRUNNING

Ida Nilsson

TRAIL RUNNING

Gustav Bergman

ORIENTERING