Ryan Sandes

Den första att vinna alla FYRA Desert Races

Sydafrikanske terränglöparen Ryan Sandes är en av de absolut bästa uthållighetslöparna i världen. 2010 blev Ryan den första tävlanden att vinna alla fyra deltävlingar i 4 Desert Races. Föreställ dig lopp på cirka 250 km som pågår i flera dagar som du springer helt utan support utifrån. Tävlingarna går på extrema ställen i världen så som Atacama-öknen i Chile, Gobi-öknen i Kina, Sahara-öknen i Egypten och på Antarktis.

Ryan har varit del av Silva-familjen sedan 2021.

Meriter
Flerfaldig världsmästare i Ultra-trail
Fyrfaldig vinnare av ultamarathons i öknen
Vinnare av Western State 100

Ryan Sandes

ULTRA-TRAIL

Vad är tjusningen med ultradistanser som gör att du fortsätter?
Det okända. Jag älskar att ultralånga distanser handlar om att övervinna både mentala och fysiska utmaningar. Det är en sådan ödmjuk upplevelse att ena minuten tänka att du är på toppen av världen för att sedan djupdyka ner i ett mörkt hål.

Hur ser den typisk träningsvecka ut?
Det beror på vad jag tränar inför och var i min träningsplanering jag är. I snitt springer jag 15-20 timmar per vecka och tillbringar ungefär 3 timmar med rörlighets- och styrketräning och sedan ytterligare 2 timmar med återhämtning så som massage och besök hos min kiropraktor och liknande.

Vad tar du med dig när du springer ultralånga sträckor?
Det beror på förhållanden men det är alltid bra att ha med en pannlampa, regnjacka, solskydd, kräm mot skavsår och min mobiltelefon.

Vad är ditt bästa träningsminne?
Förra året så var jag medlöpare till en vän som sprang 13 Peak Challenge på Table Mountain. Det var hans första ultralopp som gick under en natt och det var verkligen häftigt att dela den upplevelsen med honom. Det var något magiskt med att se solnedgången från toppen på berget och att springa genom natten för att sedan se solen gå upp över Kapstaden och uppleva hela staden som vaknade.

Vilken är din favoritprodukt från Silva?
Jag gillar Silva Trail Runner Free och Dry Bags.

det finns alltid mer att upptäcka

Mimmi Kotka

ULTRA-TRAIL & SKYRUNNING

Ida Nilsson

TRAIL RUNNING

Gustav Bergman

ORIENTERING