Silva är stolt partner till

Cake sätter stopp för tjuvjakt i Afrika

Svenska Cakes elmotorcyklar ska hjälpa Southern African Wildlife College att sätta stoppför tjuvjakten. Vi är oerhört stolta över att vara partner till Cake och leverera Exceedlampor till elmotorcyklarna.

Tjuvjakten på vilda djur i Afrika är en av de främsta anledningarna till att många arter riskerar att utrotas. Organisationen Southern African Wildlife Colleges team har tidigare patrullerat parkerna med bensindrivna motorcyklar som varit så högljudda att tjuvjägarna hört dem på flera mils avstånd. Dessutom har bränslet en dålig miljöpåverkan, särskilt då det behövt levereras långväga med helikoptrar och lastbilar.

Elmotorcykeln Kalk AP

ljudlös och soldriven

Tillsammans med Southern African Wildlife College har svenska Cake därför utvecklat en elmotorcykel specifikt designad för anti-tjuvjakt – Kalk AP (AP = Anti-Poaching). Elmotorcykeln är tyst, vilket gör det lättare att smyga sig på tjuvjägarna utan att patrullanterna upptäcks själva. Kalk AP drivs dessutom på solenergi och kan laddas upp ute i det vilda.

Utrustade med Silva Exceed

Elmotorcyklarna är utrustade med Silva Exceed-lampor som hjälper anti-tjuvjaktspatrullen att upptäcka tjuvjägare och olagliga fällor nattetid.