Först till kontrollen

Med Arc Jet och Spike Jet

Oöverträffad nålstabilitet

Kompasserna i Arc Jet och Spike Jet-serierna är utvecklade tillsammans med Tove Alexandersson, flerfaldig världsmästare i orientering. Kompasser är vår historia och nu tar vi ett stort kliv in i framtiden.

Vi presenterar de nya Arc Jet och Spike Jet-kompasserna med den nya Jet 2.0-nålen: världssnabb, stabil och pålitlig. Vi är stolta att sätta en ny standard för orienterare!

Arc jet

Arc Jet-serien är för dig som vill ha en tumkompass med hög prestanda. Arc Jet används av Tove Alexandersson.

Spike jet

Spike Jet-serien är för dig som föredrar en linjalkompass som ligger bra i handen. Spike Jet används av Gustav Bergman.

Håll täten med Arc Jet & Spike Jet

Utvecklad tillsammans med 2000 orienterare

Kompasserna i Arc Jet och Spike Jet-serierna är utvecklade tillsammans med 2000 svenska orienterare, Svenska Orienteringsförbundet och världsstjärnan Tove Alexandersson, flerfaldig världsmästare i orientering. Oräkneliga timmar med intervjuer, utveckling och tester har investerats för att du ska kunna ta täten! Resultatet är helt nya kompasser med den innovativa och unika Jet 2.0-nålen.

“Jag vill ha en kompass som är snabb snabb och stabil men som också ligger bra i handen. Kompassen ska hjälpa mig att bara fokusera på den information jag behöver för att komma snabbast till kontrollen”, berättar Tove Alexandersson om de nya Arc Jet och Spike Jet kompasserierna.

Jet 2.0-nål
Den uppdaterade Jet-nålen är en perfekt balans mellan snabbhet och stabilitet och är utvecklad i ett nära samarbete med Tove. Materialen och vikten på nålen är noga testade för att ge dig en vinnande kombination längs banan.

Den ultimata orienteringskompassen
Våra produktutvecklare på Silva har tagit del av djupgående kunskap om orienterares ultimata kompass genom en undersökning som Svenska Orienteringsförbundet genomfört. Svaren från undersökningen har lett till att de nya kompasserna är designade med en ergonomisk vinge – en arc – och även ett avtagbart tumgrepp. Den ultimata kompassen är snabb och stabil med detaljer som passar många olika händer och preferenser. De nya kompasserna i Arc Jet och Spike Jet är allt det!

5 nya funktioner

1. Nålstabilitet i världsklass
2. Tumgrepp för optimal känsla
3. Unik vingdesign
4. Inkluderar två tumband
5. Optimera med självhäftande kartskalor

5 höjdpunkter

1. Nålstabilitet i världsklass
2. Utbytbara linjeskalor
3. Graderingar på kapseln
4. Markeringshål för snabbare kontroller
5. Förstoringslupp för detaljerad kartläsning