Silva free

Världens första modulära pannlampa

Mindre krångel. Mindre värme. Mindre komplexitet. Mer frihet.

När vi designade pannlampan Free ville vi skapa mer av mindre. Mindre krångel, mindre värme, och mindre komplexitet från en mindre lampa. Utmaningen krävde att vi tänkte nytt och skapade helt nya innovationer, och resultatet är den nya pannlampserien Free. Vi har tagit bort allt som var onödigt och gjort allt som var bra ännu bättre. Silva Free är en pannlampa som ger dig mer komfort, mer ljus och mer flexibilitet. En global innovation som ger dig mer frihet.

Innovativa teknologier

Free technology

Mindre krångel - mer komfort

Silvas Free-teknologi innebär att alla kablar är integrerade i huvudbandet för en bättre upplevelse. Känn dig fri utan att behöva bry dig om distraherande sladdar.

Airflow technology

Mindre värme - mer ljus

Airflow-teknologin är utvecklad tillsammans med experter inom termodynamik och innebär att lamporna är designade med en optimerad aluminiumkylare som tillsammans med det skyddande plasthöljet ger maximal ventilation och kylning. Resultatet är en lampa med riktigt bra ljus oavsett aktivitet, även om luftflödet eller kylningen inte är optimal.

Modular technology

Mindre komplexitet - mer flexibilitet

Silva Free ger dig flexibiliteten och möjligheten att komplettera eller uppgradera din lampa med ett annat pannlampshuvud, batteri eller fäste. Både lampan och batteriet kan även enkelt kopplas bort från huvudbandet för att istället fästas på din hjälm, ditt styre eller din ram.

Silva Intelligent Light

dubbel ljusstråle för högre hastighet

Alla pannlampor har Silva Intelligent Light som optimerar ljusbilden genom en unik kombination av fokuserat avståndsljus som lyser långt och vidvinkelljus som lyser upp nära dig. Detta resulterar i mindre huvudrörelser och en tydlig bild av eventuella hinder både på kort och långt avstånd, vilket ger bättre balans och större trygghet samt hjälper dig att maxa farten och prestera bättre.

Silva Free

ISPO Award-vinnare 2023

"En modulär pannlampa är bra om du är en mångsidig idrottare med olika behov. Silva Free-serien är lätt, men erbjuder kraftfullt ljus och massor av justeringsalternativ."


En pannlampa
för dina olika aktiviteter

Silva Free är en pannlampsserie med möjlighet att sätta ihop din optimala pannlampa utefter dina behov. Välj mellan tre olika lampenheter, fyra batterier och tre monteringskit (hjälmfäste, styrfäste och GoPro-fäste). Alla delar är utbytbara, så du behöver inte köpa olika pannlampor för dina olika aktiviteter. Lägg bara till en extra lampenhet, ett extra batteri eller monteringskit till din pannlampa så har du en lampa som passar till flera sporter. Alla delar kan köpas separat. 

Välj rätt pannlampa för dig

Att välja pannlampa handlar till stor del om att hitta rätt balans mellan ljusstyrka (lumen), brinntid och vikt. Dessa påverkas av varandra, så vad som är rätt balans för dig beror på vilken aktivitet du ska använda din pannlampa till. Tänk därför på relationen mellan ljusstyrka och hur länge du vill vara ute, samt vilken hastighet du kommer att röra dig i. Ju snabbare du rör dig, desto kraftigare lampa behöver du. Välj Free 1200 lumen och ett lättare batteri när dina främsta sporter är löpning och längdskidåkning. Välj Free 2000-3000 lumen och ett större batteri när du rör dig i hög fart, så som cykling, MTB och skidåkning.

Välj rätt batteri utifrån dina aktiviteter

Silva Free är gjord för flexibel användning oavsett modell. Du kan till exempel enkelt flytta lampan från pannbandet och istället fästa den på din hjälm eller på ett styre. Välj ett mindre batteri som sitter bekvämt på huvudet när du vill springa snabbt eller ett större batteri att ha i ryggsäcken, på ditt styre eller cykelram när du vill vara ute längre och kräver mer ljus.

ETT pannband som passar flera kombinationer

Styrfästen, hjälmfästen och GoPro-fästen finns också som tillbehör till din Silva Free pannlampa, liksom extra långa förlängningskablar och toppband.

5. Tre ljusnivåer

6. Silva Intelligent light

7. Silva Flow light

8. Vattentålig enligt IPX5

Vilken pannlampa passar dig?

Gör vårt pannlampstest