Trail Runner Free

För dig som älskar löpning

Den mest bekväma pannlampan

Trail Runner Free är en ny serie ikoniska pannlampor. Pannlamporna är designade för löpning och bygger på en helt ny teknologi där alla kablar har vävts in i pannbandet. Detta, i kombination med mjuka textildetaljer och perfekt viktdistribution, ger en unik komfortupplevelse.

Upplev Free Technology

Med Free Technology har alla kablar och sladdar vävts in i pannbandet.
Inga störande sladdar. Inget trassel. Bara ut och spring.

För dig som älskar löpning

Det finns många pannlampor på marknaden idag utan vare sig sladdar eller strömkablar. Men detta har fram tills nu alltid inneburit att batteriet är integrerat i pannlampan vilket resulterar i ojämn viktfördelning på huvudet och ej optimal komfort.

Invävda sladdar
Med Free Technology har alla kablar och sladdar vävts in i pannbandet vilket möjliggör perfekt viktdistribution med pannlampan fram på huvudet och batteriet bak på huvudet. Detta utan störande sladdar mellan pannlampa och batteri. Det ger en bekväm upplevelse så du kan ha fullt fokus på din löpning, oavsett om du springer ett Ultra-maraton eller tar dig ut på en joggingtur.

Mjuka textdetaljer
Förutom att vara perfekt balanserade och lätta har pannlamporna i Trail Runner Free-serien textildetaljer som bidrar till ytterligare komfort. Pannbandet är mjukt men sitter stadigt på plats tack vare en tunn silikonsträng på insidan av pannbandet. Och förläningskabeln, som möjliggör att du kan flytta batteriet från pannbandet till en ficka eller en ryggsäck om så önskas, är platt och täckt med ett textilhölje som är mjukt och skönt mot huden.


Behagligt och kraftfullt ljus

Samtliga modeller i Trail Runner Free-serien är utrustade med Silva Intelligent Light. Det innebär att pannlampan har dubbla ljuskällor så du får både en stark belysning på sikt, samt en mjuk och behaglig belysning där du sätter ned fötterna. Det resulterar i en mer omfattande ljusbild och mindre huvudrörelser när du springer så du kan fokusera på din löpning. Med Silva Intelligent Light minskar du även risken för utmattning och spänningshuvudvärk på grund av en skakig ljusbild

Optimerad vikt
Även om Trail Runner Free är mest känd för innovationen med Free Technology så har vi inte glömt det mest grundläggande – vikt och ergonomisk passform. Varje beståndsdel av pannlampan har optimerats och själva lampenheten, inklusive pannbandet, väger endast 55 gram. Även om du skulle välja Trail Runner Free Ultra med det tyngsta långdistansbatteriet så blir inte vikten mer än 141 gram. Skulle det ändå kännas för tungt så kan du ha batteriet i fickan med hjälp av den inkluderade förlängningskabeln – självklart har även den en textilplädering som är mjuk och skön mot huden.

Hybrid-batterifodral

Löpning har varit i fokus i utvecklingen av varje liten detalj på dessa pannlampor. Ljusbilden är anpassad för stiglöpning med mycket ljus precis framför dig för att du ska se vart du sätter fötterna och batteriet som sitter bak på pannbandet har en integrerad röd säkerhetslampa för ökad synlighet.

Tack vare ett nytt, flexibelt batteripack, kan du använda både ett uppladdningsbart Silva hybridbatteri samt alkaliska batterier och på så sätt kunna vara säker på att du har ljus även under riktigt långa löpturer.

Hybrid Battery 1.25Ah

3xAAA-batterier

Hitta din favorit

Trail Runner Free finns i tre olika versioner, Trail Runner Free, Trail Runner Free H och Trail Runner Free Ultra. Alla har samma lampenhet och funktioner, skillnaden ligger i batteriet.

Vinnare i ISPO Awards 2020

Juryns motivering:
“Silvas Trail Runner Free vinner med en teknisk innovation som tar pannlampor till en helt ny nivå: nämligen att strömkabeln är helt integrerad i det elastiska pannbandet. Den femte generationen av Trail Runner möjliggör löpning utan störande sladdar och pannlampan är både lätt och smidig – en klar vinnare i kategorin Running: Lighting & Safety. Med dess kraftfulla och kompakta batteri lämpar sig pannlampan väl för alla typer av löpningspass, såväl inne i stan som ute i spåret.”

I samarbete med Mimmi Kotka

Mimmi Kotka är en av världens främst ultralöpare och hon är förstås med i svenska landslaget i ultratrail. Hon har vunnit flera internationella tävlingar under sin karriär, däribland Mont-Blanc 80 km Marathon samt Swiss Alpine Marathon.

Mimmi är en ambassadör för Silva och hon var en av de försa atleterna som fick prova Trail Runner Free, det här är hennes ord om pannlampan:

“Att springa med Trail runner Free är kanon, den är lätt på huvudet och som med alla Silva-pannlampor är ljusstyrkan suverän. För mig som ofta springer i utsatta miljöer i mörker, samt med teknisk nerförslöpninig på natten, är det viktigaste ett bra ljus! Jag gillar också att sladden är invävd i pannbandet, det blir ett mindre störande moment när man springer.”