Packa för löpning

Fler löpupplevelser i din vardag

Utöka dina motionsrundor och morgonpass med fler löpupplevelser i din vardag. Oavsett om du springer terränglopp, flerdagarsturer på egen hand eller snabba race där varje sekund räknas så hittar du rätt löparryggsäck från Silva. Med löparvästar i flera modeller och storlekar och många smarta funktioner når du snabbt når det du behöver oavsett om du är mitt i språnget eller tar paus mellan milen.

Den perfekta löparvästen känns knappt. Du springer med full rörelsefrihet och hindras inte av det du packat med dig. Ska du springa kort får du plats med det nödvändigaste i en Strive Belt. Ska du springa riktigt långt så rymmer Strive Mountain Pack allt det du behöver. Däremellan finns västarna Strive Ultra Light för snabba lopp och Strive Light Black för stilren löpning.

Vätska nära till hands

Strive-serien med löpvästar och ryggsäckar har flera möjligheter för vätska.

Vilken Strive-väst ska jag välja?

I Strive-serien finns flera olika västar och produkter för löpning. Löparvästarna har smarta fickor för energi som är lätta att komma åt även när du springer. Dessutom har du alltid vätska nära. Men vilken löparväst är bäst för dig? Här är våra rekommendationer att utgå från:

Ska du springa kortare än 60 minuter?
Oftast behöver du ingen löparväst. Välj istället Strive Belt med smart utrymme för nyckel och mobil!

Ska du springa i mer än 60 minuter på blandat underlag i både stad och skog?
Välj Strive Light Black 5 liter med plats för energi, vätska och en tunn löparjacka.

Ska du springa långpass som är längre än två timmar, i stan eller på stig i skog eller på fjäll?
Välj Strive Light Black 10 liter med plats för energi, vätska, förstärkningsplagg och kanske mössa och vantar.

Ska du springa snabbt och vill minimera varje gram?
Välj Strive Ultra Light som väger från 139 gram.

Ska du springa en hel dag, eller kanske flera dagar, i skog eller på fjäll?
Välj Strive Mountain Pack och välj mellan 17+3 liter eller 23+3 liter.

Packa för lopp

Vilken löparväst från Silva du föredrar beror på loppet du ska springa. Strive Ultra Light är gjord för snabba race och har en minimalistisk design med mindre fack framtill som rymmer energi och gels och en ryggficka med plats för tunt förstärkningsplagg. Ska du springa längre lopp och behöver mer utrymme kan Strive Light Black eller Strive Mountain Pack vara ett alternativ. Strive Mountain Pack är en löparryggsäck som sitter skönt och tight mot kroppen tack vare ett smart supportsystem. Det gör att du springer lätt och skönt och med full rörelsefrihet trots din packning.

Många lopp har en lista på obligatoriskt utrustning som du måste ta med dig. Se till att följa den för att säkerställa att du blir godkänd för start.

Packningstips för lopp

• Mjuka vattenflaskor
• Energigel eller bars
• Förstärkningsplagg
• Ev lätt pannlampa om du ska springa långt
• Ev karta och kompass om du ska springa terräng
• Telefon, visselpipa, nödfilt och första hjälpen

Stäm alltid av checklistan för loppet du ska springa!

Packa för flerdagars löpning

Gör din löpning till ett äventyr och förbered dig för allt roligt som väntar genom att planera i förväg för den perfekta rutten och de förhållanden du behöver vara medveten om. En bra förberedelse gör att du får en bättre idé för vad som du ska packa. Strive Mountain Pack har ett generöst packningsutrymme och Silva Embrace System säkerställer en bra passform oavsett packningsvolym. Löpningsryggsäcken kommer att omsluta din kropp och ha en tight passform så att du kan springa smidigt.

Tricket när du planerar att springa långt är att packa rimligt. Du vill inte springa med mer vikt än nödvändigt. Samtidigt kan den där lilla påsen med godis, en deodorant eller en liten bok med korsord vara just det som håller dig motiverad att fortsätta när löpningen känns tung.

Om du springer mellan fjällstugor kan det finnas färskvatten för att tvätta dina underkläder för hand. Annars kan du tvätta det du behöver i en närliggande sjö eller flod. Välj baslagerplagg i material som merinoull eller bambu, det luktar inte och torkar snabbt.

Packa baslager, pannband eller en tunn mössa och även handskar. Även om dagarna kan vara varma tack vare solen blir det ofta kyligt på kvällarna när solen går ner. Och kom ihåg, glöm inte pannlampan. Se till att ladda den helt!

En annan viktig sak är att packa ett par tunna och lätta tofflor eller sandaler. Dina fötter kommer att vara tacksamma att gå runt i något annat än dina löparskor efter en dag med många mil oavsett underlag. Se också till att ta med solkräm, myggspray och annat som kommer att göra ditt äventyr mer behagligt.

Packningstips för långa turer

• Snabbtorkande shorts, tights och tunn t-shirt att springa
• Underkläder inklusive strumpor, ta med hälften utifrån totalt antal dagar så att du kan skölja upp dem varannan dag
• Keps för solen och pannband/mössa eller vantar för kyliga kvällar
• Förstärkningsplagg upptill och nedtill för regniga dagar
• Mellanlager för kyliga dagar och kvällar
• Underställ
• Solcréme och myggspray
• Tunna, lätta sandaler för alla dygnets timmar då du inte springer
• Något som ger dig energi och inspiration när du behöver det som mest
• Pannlampa
• Karta och kompass
• Mjuka vattenflaskor som inte tar någon plats
• Energi
• Visselpipa, första hjälpen, räddningsfilt och powerbank till din telefon
• Eventuellt sovsäck, tält, och det du behöver för tillräckliga måltider