Paddle langs norskekysten

Daniel Salbu sikter seg på å padle langs hele norskekysten

OL-drøm og gull i ungdoms-vm

Når nordmannen Daniel Salbu ga opp sin OL-drøm i padling trengte han en annen utfordring å fokusere på. Etter å tidligere ha padlet hjem gull i ungdoms-EM og andre medaljer, skal han nå padle hele den norske kystrekken.

Med fokus på opplevelsen

Sikkerheten er alfa og omega

– Tidligere har alle mine timer i kajakken vært tilegnet målet om å bli så god som mulig, men nå kan jeg isteden fokusere på opplevelsen og på å nyte naturen, sier Daniel. 

Han har allerede trenet nok for å klare den fysiske utfordringen. Han forbereder seg derfor mer på pakking og sikkerhet.  

– Sikkerheten kommer til å være ekstra viktig. Ekstra åre, GPS, kompass, reservedeler og teip er noe av det som står på pakkelisten sammen med en god hodelykt slik at andre kan se meg når det blir mørkt.

Telt, liggeunderlag og sovepose skal også få plass i kajakken, i tillegg til nok mat, vann og energi for å kunne padle mer enn 50 km hver dag. 

Daniel er forberedt på all slags vær, og mener at når det blåser stiv kuling bør man holde seg unna åpent hav. 

– Jeg regner med at jeg kommer til å tilbringe flere dager i teltet hvis det for eksempel er stormer. Jeg kommer derfor til å ta med meg tilstrekkelig med mat, vann og gass til stormkjøkkenet. 

Pakker med dry bags

Til og med tåke kan bli en utfordring langs norskekysten. 

– Det er vanlig med tåke langs kysten, noe som innebærer at jeg ikke kommer til å se noe, og andre fartøy eller båter vil se meg. Jeg vil være nøye med å ha mye refleks og lys på meg slik at jeg alltid skal bli sett. Dessuten er det viktig å ha både GPS og kompass hvis tåken blir ekstra dårlig.

Daniel holder sine ting tørt med vanntette pakkposer. Det mener han er en forutsetning for å klare 2-3 måneders padling i en liten kajakk. 

– Jeg kommer til å ha alle mine ting i vanntette pakkposer i ulike størrelser. De er fargekodet slik at jeg enkelt ser hvilken pose jeg trenger. Ettersom det er trangt i kajakken, bruker jeg pakkposer med ventil som at jeg får den så liten som mulig.

Daniel forklarer at kan regner med å møte alle slags utfordringer, men at ensomheten kommer til å bli størst. Han vet at han må holde humøret oppe tross motvind, regn, kulde og store bølger. 

– Jeg satser alt på at sommeren i Norge bli bra, avslutter Daniel med latter. 

PADLE LANGS NORSKEKYSTEN

Daniel Salbu sikter seg på å padle langs hele norskekysten

ERIK SEILER SOLO

Erik Aanderaa seiler nesten alltid solo men har med seg hundretusenvis av følgere

Finn ditt båtkompass

Forskjellen på kompass tilpasset seilbåter eller motorbåter