lär dig mer

SPECTRA BY SILVA

Få ut det mesta av din Spectra

Spectra by Silva är resultatet av avancerad ingenjörskonst. Det finns avgörande faktorer som påverkar hur mycket ljus du får ut av en pannlampa, och dessutom hur länge. När du har koll på hur det funkar, så får du mer koll på din Spectra.

UTVECKLAD TILLSAMMANS MED DE BÄSTA

Batteriet som kommer med Spectra har hårdtestats på svenska landslagsorienterare som är hänsynslöst snabba när de springer i obanad terräng, dessutom i mörker. De använder lampans maximala ljus i upp till två timmar, och är beroende av att utrustningen presterar lika pålitligt som de gör. Det finns inte utrymme för tvekan när man är bäst i världen.

Lika smidig för dig som för VM-medaljörer

Batterierna till Silvas pannlampor består av celler som sätts ihop i olika formationer. Spectras batteri utgörs av åtta lösa celler som lagts på en rad så att batteriet är tunt och smidigt att springa med. Med Spectra Vest hålls batteriet på plats oavsett om du är VM-medaljör i orientering eller springer stig för att jaga qom på Strava. Västen passar även dig som kör enduro, snöskoter, åker skidor eller cyklar mtb.

Hur länge lyser SILVA Spectra?

Hur länge batteriet lyser upp din Spectra beror på vilket ljusläge du använder och temperaturen i den miljön som du använder lampan i. Har du batteriet ytligt förvarat när du kör snöskoter i -20 grader kan du använda alla 10 000 lumen i en timme. Med något mindre ljus, och 20 plusgrader i luften när du springer eller cyklar, kan du använda lampan i uppemot tre timmar med samma batteri.

Enkelt förklarat om brinntid

Silva använder den amerikanska belysningsstandarden ANSI för att räkna på brinntid. Brinntiden mäter tiden det tar från att ljuset slås på till det att ljuset når 10% av startvärdet. En pannlampa som har 1000 lumen och tre timmars brinntid kommer att ge dig 100 lumen efter dessa tre timmar, enligt ANSI.

Brinntiden är inte statisk. Den påverkas av olika faktorer:

• Om lampan körs på minsta eller mesta möjliga kapacitet
• Hur stort batteriet är
• Temperaturen i miljön du vistas i
• Vind - och fartvind, eftersom lampan behöver kylas ner

Dual Connection för dubbel brinntid

För att göra det enkelt för dig att maxa ljuset under lång tid så är din Spectra försedd med en Dual Connection. Det innebär att du kan ha två batterier kopplade till pannlampan, för dubbelt så lång brinntid. Vi har inte kompromissat någonstans i design och funktion av Spectra, och det ska inte du heller behöva göra.

TURN NIGHT INTO DAY

ANVÄNDNING & SÄKERHET

Få koll på hur du använder din Spectra på smartast sätt för att maxa adrenalinet. Det här är en lampa som gillar full fart, precis som du.

DIMMAR AUTOMATISKT

Starka pannlampor blir väldigt varma, därför behöver lampan fartvind för att kylas ner. Om kylan inte är tillräckligt så ser din Spectra till att ljuset att dimmas ner automatiskt, det är lampans egna sätt att inte bli överhettad. Det automatiskt lägre ljuset kommer göra att ditt batteri håller längre, eftersom du inte använder lampans maximala effekt.

Är det kallt ute, eller om du håller full fart så att lampan kyls ner effektivt, så kommer du få mesta möjliga ljus. Detta innebär att brinntiden blir kortare eftersom starkare ljus kräver mer av batteriet.

Använd pannlampan smart

Ett praktiskt sätt att optimera användning av ljus och maximal brinntid, är att justera mängden ljus beroende på vad du faktiskt behöver. Går du topptur uppför fjället behöver du inte maximalt ljusläge. Spectra har fyra olika ljuslägen, välj något av de lägre! Öka styrkan på lampan när du åker utför, det är nu du vill ha mesta möjliga ljus. Dessutom gör kylan och fartvinden att din Spectra kan leverera 10 000 lumen till dig.

Om du använder Spectra i +20 grader, eller kanske ännu varmare, så kommer inte lampan ge dig 10 000 lumen när du står still. Den behöver kyla för att prestera, och du behöver mer fart för fullt adrenalinpåslag. Spectra är gjord för actionsport!

Alltid full koll på batterinivån

Batteriet har fem dioder som visar kvarvarande nivå. Nivån är enkel att läsa av hemma genom att slå på lampan. Dioderna lyser i 20 sekunder. Du kan också läsa av nivån direkt på fjärrkontrollen när du använder din Spectra och har batteriet oåtkomligt. På så sätt har du alltid koll på läget.

Om batteriet blir kallt sjunker kapaciteten. Därför ska du förvara batteriet i västen nära kroppen, eller i en ryggsäck, när du använder Spectra i kyla. Ett nedkylt batteri kan minska den totala kapaciteten med mellan 10-30%. Placera batteriet smart!

SÄKERHET OCH FÖRVARING

När du inte använder din Spectra rekommenderar vi att du förvarar ditt batteri med 30% laddning, det är optimalt för batteriet sett till både säkerhet och den långsamma urladdning som alltid sker i lithiumbatterier över tid.

Var uppmärksam på att batteriet inte ska förvaras över 60 grader. Därför ska batteriet inte lämnas kvar i en bil på sommaren när solen gassar.

Det finns alltid mer att upptäcka

Vår hodelyktfilosofi

Vi har eksistert siden 1930-tallet og med all vår erfaring har vi lært mye om hodelykter. Slik tenker vi når vi designer hodelyktene våre.

Våre forskjellige modeller

Når du er ute i mørket, vil vi at hodelykten skal føles som en naturlig del av deg selv. Her er en oversikt over våre forskjellige hodelykter.

Fordeler med Silvas lys

Optikken i våre hodelykter er optimalisert for spesifikke aktiviteter med en blanding av en lang lysstråle og en kort, bredere lysstråle. Dette er hva vi kaller for et intelligent lys. Intelligent Light.