Gångstavar

Öka farten och din träningseffekt

Använd fler muskler på dina promenader

Upp till 50% högre förbränning

Få fart på dina dagliga promenader med gångstavar från Silva. Att gå med stavar är ett utmärkt sätt att träna och om du tar med stavar på dina dagliga promenader kan effekten på din metabolism - din förbränning - öka med upp till 50%. Stavar är ett bra och skonsamt redskap för träning som hjälper dig att aktivera även överkroppen. Det är populärt bland till exempel längdskidåkare att använda stavar vid försäsongsträning i backig terräng.

Enkla att justera
Silvas gångstavar är enkla att justera. Justera stavlängden till cirka två tredjedelar av din längd. Stavarna har ett så kallat "flicklock-lås" eller "twistlock-lås" beroende på vilken modell du väljer. Alla stavar går att justera längdmässigt mellan 105-140 cm.

Ett tight och skönt grepp är viktigt när du använder dina gångstavar och därför har dessa stavar en handledsrem som mer liknar en handske, som på en stav för längdskidåkning. Handsken gör att du kan krama om stavhandtaget utan att behöva anstränga dig och sen helt släppa greppet i frånskjutet när du går framåt.

Tre modeller
Silvas gångstavar finns i tre modeller. Alla med gummifötter för hårda underlag som till exempel asfalt eller betong, samt konkava stavspetsar för grepp även på lerigt eller snöigt underlag. Gummifötterna är formade för att följa ditt naturliga rörelsemönster så att det blir mjukt för kroppen även när du utmanar den.

Alla modeller inkluderar trugor så att du kan använda dina stavar oavsett säsong med snö, sand eller lera. Modellen som är gjord i 7075 aluminium med bekväma handtag i kork är en trogen träningskamrat oavsett temperatur eller antal mil. Övriga två modeller har handtag i gummi som ger dig en skön känsla. Välj den modell som passar dig.

Löpning

Stavar hjälper dig att hålla uppe farten och förbättrar både balans och hållning så att du kan fortsätta längre.

Vandring

Få bättre balans och stabilitet med vandringsstavar från Silva.

Gång

Öka farten och träningseffekten med gångstavar från Silva.