Mimmi Kotka

Från nybörjare till VM på fem år

Mimmi Kotka gick från att vara oerfaren löpare till VM löpare på bara fem år. Hon har imponerat med sin utveckling och Mimmi, som är ultra trail-löpare och nutritionist, har vunnit flera internationella tävlingar under sin karriär. 2017 vann Mimmi både Mont-Blanc 80 km marathon Swiss Alpine Marathon. Efterföljande år vann hon Madeira Island Ultra-Trail och MaXi-Race International.

Mimmi har varit del av Silva-familjen sedan 2018 och var en viktig del i produktutvecklingen av Trail Runner Free-pannlampan.

Meriter
Flerfaldig världsmästare i Ultra trail & Skyrunning
Vinnare av Marathon du Mont Blanc
Medgrundare av Moonvalley

Mimmi Kotka

ULTRA-TRAIL & SKYRUNNING

Hur laddar du upp inför lopp?
Jag brukar ta det lugnt med träningen inför tävlingar och njuter av all extra tid det ger mig. Om jag känner mig nervös brukar jag tänka att det som gör skillnad för tävlingens resultat har jag redan gjort, dvs alla timmars träning och förberedelser.

Vad är dina bäst tips till de som vill börja med ultralopp eller skyrunning?
Gör det inte för komplicerat. Det är inte ”rocket science”, det handlar bara om att springa i naturen.

Vilka tävlingar rekommenderar du till nybörjare?
Välj lopp utifrån vad du vill ha ut av det: en stor personlig utmaning eller en rolig dag med dina vänner? Jag gillar båda och väljer gärna stora och välkända internationella tävlingar varvat med små lokala tävlingar.

Om du hade mer tid, vilken aktivitet skulle du vilja göra mer av?
Jag skulle vilja paddla mer, helst SUP (stand up paddling), det är så avslappnande. Eftersom jag springer så mycket så är det svårt att hinna med vattenaktiviteter.

Vilken är din bästa Silva-produkt?
Trail Speed eftersom ljuset är fantastiskt. Jag springer långa sträckor, ibland hela nätter i krävande terräng, så ett bra ljus är viktigt för mig. Jag brukar sätta lampans styrka på hälften när jag springer uppför och sedan maxa ljusstyrkan när jag springer utför. Jag älskar att det är enkelt att byta batteri och att ha det i ryggsäcken, det underlättar för mig.

det finns alltid mer att upptäcka

Gustav Bergman

ORIENTERING

Tove Alexandersson

ORIENTERING & SKIDORIENTERING

Emelie Forsberg

SKYRUNNING & SKIDALPINISM