navigera lika
enkelt som 1-2-3

3 enkla steg för att börja

Att navigera med karta och kompass är lika enkelt som 1-2-3.
Men lär dig detta innan du beger dig ut!

Steg 1

Placera kompassen på kartan så att linjalens kant bildar en rak linje mellan din nuvarande position och dit du vill: din destination. Se till att riktningspilen pekar mot din destination.

Steg 2

Vrid kompasshuset så att den röda delen av norrpilen är parallell med kartans meridianer och pekar norrut på kartan. Utseendet och färgkoden varierar mellan olika kompassmodeller, men norr är oftast utmärkt med N.

Steg 3

Lyft kompassen från kartan och håll den horisontellt i handen. Vrid kroppen och kompassen så att den röda änden på nålen linjerar med den röda norrpilen. Nu pekar riktningspilen mot din destination. Ta riktning mot ett landmärke (också kallat syftmärke) längs riktningspilen och börja förflytta dig. God tur!

Kolla på vår enkla film

Vill du se hur det fungerar? Inga problem, vi har gjort en instruktionsfilm till dig. Kolla på denna en minut långa animerade film för att se de tre stegen.

Först till kontrollen

Vi presenterar de nya Arc Jet och Spike Jet-kompasserna med den nya Jet 2.0-nålen: världssnabb, stabil och pålitlig. Vi är stolta att sätta en ny standard för orienterare!

Så här navigerar du

Att navigera med en karta och kompass är lika enkelt som 1-2-3. Men det finns några saker att lära dig innan du beger dig ut.

Hur kompasser fungerar

Förutom att kunna det enkla Silva 1-2-3-systemet så är det också bra med grundläggande kunskap om kompasser.