Vandringsstavar

Ger dig bättre balans och stabilitet

Minskar belastningen på leder och ligament

Ökad balans och stabilitet

Håll balansen och få hjälp att ta dig upp och ner i brant och teknisk terräng med vandringsstavar från Silva. Det här är stavar som är gjorda för fjäll, berg och skogar och för att vara ditt bekväma sällskap under långa vandringar. Använd stavarna i både uppförs- och nedförsbacke, det minskar belastningen på dina leder och ligament och ökar din balans och stabilitet. Särskilt när du vandrar långa sträckor med tung ryggsäck under flera dagar.

Tips på teknisk stig

Ha stavarna framför dig när du vandrar i nerförsbacke och använd dem för att bedöma avstånd om det är stenigt eller klippig terräng. Det ger ett skönt stöd till kroppen och sparar dina knän. När du passerar hinder på plan stig, eller när stigen lutar uppför och terrängen är stenig eller rotig, så kan du använda stavarna för att ”dra” och ”skjuta” dig framåt. Då funkar parallell armföring bäst.

Justerbara stavar
Alla vandringsstavar från Silva kan skjutas ihop i tre delar och fästas på ryggsäcken när de inte används. Justera längden med det så kallade "flicklock-låset" i aluminium, längden går att anpassa mellan 110-140 cm. När terrängen är riktigt brant kan du anpassa ditt grepp på det förlängda handtaget istället för att justera längden på stavarna.

Utbytbara tillbehör
Oavsett vilken modell av vandringsstavar du väljer så har dina stavar trugor för snö eller sand, konkava stavspetsar och gummifötter. Dessa kan bytas ut och köpas till som accessoarer.

Välj den vandringsstav som passar dig: en superlätt stav i kolfiber och korkhandtag som bara väger 420 gram per par eller en stav i tålig aluminium med handtag antingen i kork eller skum.

Löpning

Stavar hjälper dig att hålla uppe farten och förbättrar både balans och hållning så att du kan fortsätta längre.

Vandring

Få bättre balans och stabilitet med vandringsstavar från Silva.

Gång

Öka farten och träningseffekten med gångstavar från Silva.